Fall seven times, stand up eight

De blessure bij de sporter​

Een blessure, een verstuiking, een trauma kan al het gedane werk vertragen om uw doel te bereiken. Kine sport denkt daar graag anders over.

Het is tijd voor een kwaliteitsbehandeling. Kinesitherapie waarmee je sterker uit uw blessure komt door de juiste oefeningen te doen met de juiste mentaliteit.

Ook gaan we met u mee om te werken aan uw fysieke conditie, lenigheid en kracht voor langdurig resultaten.

De tendinopathie, de slechte genezing van de pees

De tendinopathie, voorheen peesontsteking genoemd, is een slechte genezing van peesvezels. Het gaat vaak gepaard met spieratrofie en stijfheid. De juiste oefeningen en een goed beheer van de belasting zijn de sleutel tot een succesvolle behandeling. De achillespees wordt het vaakst aangetast.

De hernia, een blessure met of zonder sciatica?

Een hernia is een aandoening waarbij de schijf naar de achterkant van de wervelkolom wordt verplaatst. Het is een veelvoorkomende oorzaak van rugpijn. De patiënt ervaart brandende, stekende pijn die kan uitstralen naar de onderste ledematen. In sommige gevallen kan de hernia de zenuw samendrukken en zenuwpijn veroorzaken. Hieronder vindt u een verklarende video.

Een spierscheur, een blessure variërend van verreking tot totale ruptuur

Spierblessures zijn verantwoordelijk voor een groot deel van alle sportblessures. De meest aangetaste spieren zijn de hamstrings, rectus femoris en gastocnemius. Ze moeten met zorg worden behandeld. Een slechte behandeling vertraagt de terugkeer naar het veld verhoogt het risico op herhaling.