Fall seven times, stand up eight
De blessure bij de sporter
Een blessure, een verstuiking, een trauma kan al het gedane werk vertragen om je doel te bereiken. Kine sport Brussel denkt daar graag anders over. Het is tijd voor een kwaliteitsbehandeling. Kinesitherapie waarmee je sterker uit je blessure komt door de juiste oefeningen met de juiste mentaliteit te doen. Ook gaan we met je mee om te werken aan je fysieke conditie, je lenigheid en je kracht voor een langdurig resultaat.
knie blessure

voorbeeld van blessures

Spierscheur, een blessure variërend van verreking tot totale ruptuur

Spierblessures zijn verantwoordelijk voor een groot deel van alle sportblessures. De meest aangetaste spieren zijn de hamstrings, rectus femoris en gastocnemius. Ze moeten met zorg worden behandeld. Een slechte behandeling vertraagt de terugkeer naar het veld verhoogt het risico op herhaling.

Een specialist nodig? Maak een afspraak met François, Alexandre of Augustin

Tendinopathie, slechte genezing van de pees

Tendinopathie, voorheen tendinitis genoemd, is een slechte genezing van peesvezels. Het gaat vaak gepaard met spieratrofie en stijfheid. De juiste oefeningen en een goede beheersing van de belasting zijn de sleutel tot een succesvolle behandeling. De achillespees wordt het vaakst aangetast.

Een specialist nodig? Maak een afspraak met François, Alexandre of Augustin

De hernia, een blessure met of zonder sciatica?

Een hernia is een aandoening waarbij de schijf naar de achterkant van de wervelkolom wordt verplaatst. Het is een veelvoorkomende oorzaak van rugpijn. De patiënt ervaart brandende, stekende pijn die kan uitstralen naar de onderste ledematen. In sommige gevallen kan de hernia de zenuw samendrukken en zenuwpijn veroorzaken. Hieronder vindt u een verklarende video. Een rug specialist nodig? Maak een afspraak met François of Alexandre