Fall seven times, stand up eight

Postoperatieve revalidatie​

Iedereen verdient goede postoperatieve zorg. Dankzij wetenschappelijke protocollen kan onze sportkinesitherapeut u helpen om uw activiteit zeer snel te hervatten met respect voor uw lichaam. Daarom specialiseert kine sport zich bewust in een beperkt aantal operaties.

Het is tijd voor een ​​kwaliteitsbehandeling. Een kinesitherapie waarmee je sterker uit je blessure komt door met de juiste mentaliteit de juiste oefeningen te doen.

Om van uw blessure een opportuniteit te maken, ondersteunen wij u bij het werken aan uw fysieke conditie, uw flexibiliteit en uw kracht voor langdurig resultaat.

Verplaatste fractuur vereist postoperatieve kinesitherapie​

De gemiddelde botgenezingstijd duurt 6 tot 12 weken en kan variëren afhankelijk van vele factoren. Na de immobilisatie begeleidt uw kinesit u om mobiliteit, kracht en functie te herstellen. In totaal adviseert en begeleidt hij u van operatie tot de terugkeer naar uw sport. Een specialist nodig? Maak een afspraak met François, Alexandre of Augustin

Kruisbandreconstructie, onze postoperatieve specialiteit​

De voorste kruisband (VKB), gelegen in het kniegewricht, is een belangrijke stabilisator van de knie. Daarom leidt een scheur ervan tot laxiteit van uw knie. Afhankelijk van uw lichamelijke activiteiten kan deze laxiteit leiden tot instabiliteit, waardoor ontwrichtingen ontstaan. Op korte en middellange termijn zullen deze herhaalde dislocaties schade aan het kraakbeen, menisci en andere ligamenten veroorzaken. Op de lange termijn is het belangrijkste risico het optreden van artrose. Bij kine sport Brussels hebben we beslist om ons te specialiseren in de postoperatieve revalidatie van dit ligament. Elk jaar volgen we de beste chirurgen in de operatieblok om op de hoogte te blijven van de evolutie.

Schouderdislocatie​

De schouderdislocatie gebeurt in het schoudergewricht. De kop van de humerus komt uit zijn holte ter hoogte van het schouderblad. Om ervoor een oplossing te bieden, zijn er verschillende soorten operaties. Dankzij postoperatieve kinesitherapie kunt u de functie van uw schouder optimaal herstellen.