Fall seven times, stand up eight

Sportgeneeskunde en echografie

Dr. Marie Hechtermans kan u als sportarts begeleiden in alle stadia van uw sportbeoefening.
Haar missie? Uw discipline laten oefenen, op een bevredigende manier, in alle veiligheid. Preventief, kan ze u begeleiden bij niet-contra-indicatieve onderzoeken en bij het aanpassen van uw sportbeoefening aan eventuele reeds bestaande pathologieën. Als u geblesseerd bent, stelt ze de diagnose en begeleidt ze u naar de meest geschikte behandeling. Indien nodig kan een eerstelijnsecho direct op de praktijk worden gemaakt. Voor Dr. Hechtermans is gezondheidszorg een teamsport. Ze vindt het boeiend om met haar collega's uit alle beroepsgroepen samen te werken en van gedachten te wisselen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Echografie

Echografie is een niet-invasieve medische beeldvormingstechniek die hoogfrequente geluidsgolven gebruikt om real-time beelden te produceren. Deze techniek wordt veel gebruikt in de sportgeneeskunde om spier- en gewrichtsblessures te beoordelen en om de voortgang van de genezing te volgen.

Voedingsadvies

Sportvoeding is een voedingsbenadering die tot doel heeft de sportprestaties te optimaliseren door de voedingsstoffen te leveren die nodig zijn voor spieropbouw, herstel en energie. Het richt zich op het balanceren van macronutriënten, zoals eiwitten en koolhydraten, evenals micronutriënten, zoals vitamines en mineralen, om de fysieke prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.

Onderwater en hyperbare geneeskunde

Onderwatergeneeskunde is een discipline die de effecten van duiken op het menselijk lichaam bestudeert. Het richt zich op de preventie en behandeling van duikgerelateerde ziekten, zoals decompressieziekte en hypoxie, evenals de veiligheid en efficiëntie van duiken in het algemeen.